Mac & Hello Kitty

Kolla kolla kolla..... Macs nya Hello Kitty special edition kollektion.... den ser jag bara fram emot såååååååå mycket....


MAC/Hello Kitty premiär i februari.


//Bloggygirl


Madonna



Madonna kommer till Göteborg den 9 augusti och Köpenhamn den 11 augusti. Det får jag bara inte missa.... När det begav sig på 80-talet var jag inte så gammal så då gick jag aldrig, nu är det lixom sista chansen... Ja, jag håller med om att hon har blivit gammal och allt det där men so what, jag gillar hennes musik och har alltid gjort det. Dessutom tycker jag att hon är så djävla cool!! Nä detta är bara ett måste. Biljetterna släpps den 9 februari så det är bara att börja köa gott folk.

Ses i mängden..... Bloggygirl

MAC Cosmetics


Lash & Dash Collection


Viva Glam Collection

God morgon alla. Tänkte berätta om mitt besök på MAC i går. Jag har länge varit supernöjd med MACs produkter. Jag har märkt att det inte är så många som känner till dem, så därför vill jag nämna dem här på bloggen. Jag blev sminkad av duktiga Natalia, som tyvärr åker hem till Nya Zeeland i dag. Det blev blått....


Fotot é kanske inte skitbra.... min kamera har en blixt som heter duga
men jag tror ändå att ni kan se sminkningen, som jag blev mycket nöjd
med. Blixten gör att jag ser lite blekare ut än vad jag egentligen var. Min
hudton stämde överrens med ansiktet i verkligheten.


Jag fick även detta ansikte... sminkad, som jag blev, och bredvid står
vilka produkter som användes. Skitbra!


Jag köpte såklart lite products.....


.... ögonskuggor, bronzer, puder och lip conditioner.

De kör ju alltid lite kampanjer.... förutom Viva Glam med Fergie och Lash & Dash som ni såg bilder av i början av inlägget, så kör de också en DAME EDNA kampanj hahaha rätt kul. Tjejerna i butiken var sminkade som "henne".... hur som helst, jag avslutar mitt inlägg med ett Dame Edna citat....



//Bloggygirl

My Favourite Blair Waldorf Outfits

Här kommer några av mina Blair Waldorf favoriter.... jag har många andra också, bla the captain dress som hon hade i ett av de sista avsnitten, om inte det sista, i säsong 1.



Ni måste bara se ryggen på toppen på Blair nr 4....


Rygg och rygg... men ni
fattar vad jag menar. Hur
snyggt som helst.

Hoppas ni blir lika inspirerade av Blair classiga stil som jag.... Sov gott!

Bloggygirl

Friends & Drinkz


I går satt vi hemma hos J och drinka lite. Snacka skit och hade allmänt kul. När det lacka' mot utgång va' allt klappat och klart. Vi hade plannat och allt vart vi skulle, men tror ni inte alla började klydda i sista sekund och planerna ändrades. Först stod vi i kö till ett ställe, sen på ett annat och sen va' vi tillbaka på ställe ett igen. Nä ingen höjdare precis. Men det va' kul så länge det varade....


Skål.... och sov gott

Bloggygirl


http://tyras.se/

Ville bara tipsa om Tyras blogg. Hon har en skitbra kategori som heter öka ditt självförtroende. Gå in och läs om du vill boosta ditt självförtroende denna mysiga söndagsmorgon.

Puss & Kram

Bloggygirl

Sex and the City.... igen


Ja ha då blir det ytterligare en sex and the city - film. Det blir skitkul. Den förra var ju jättebra. Men jag undrar ändå hur länge de kan köra med sex and the city - temat. Jag menar alla utom Samantha har stadgat sig. Dessutom lever de "svenssonliv". Hur många Cosmos blir det? Och hur ofta kommer t ex Miranda springa runt i Manolos?? Och hoppas för guds skull inte att Carrie & Big gör slut och blir ihop igen.

Men författarna har väl tänkt igenom detta, hoppas jag i a f. Alla skådisarna är med men utan ett bra manus går det inte. Man borde lägga av när man är på toppen. Missförstå mig inte, jag har alltid diggat SATC. Jag vill bara inte att det blir ett fiasko, för sen är det bara det man kommer ihåg.

//Bloggygirl


Vill ha

Här kommer lite prylar som jag vill ha/måste ha snarast.....


Sittpuff Marrakech från Mio



Puder och Bronzer från Mac Cosmetics


Ny plattång, behöver dock inte vara denna.


Cleanser och dagkräm från Dermalogica


Vit tamburmajor från Hay Copenhagen


Skitcoola leggings från ASOS


Blåa pumps med inbyggd                  Fin t-shirt/tunika med
platå                                                        djup urringning i ryggen
                                                                  från Topshop



Favoriten, spetspumps med inbyggd platå från Zara

Ja vi får se vad det blir. Sittpuffarna, jag ska ha två, hämtar jag i morgon. Sen får vi se vad som kommer inhandlas denna löning och vad som eventuellt får vänta tills nästa.... Jag hinner nog också ändra mig ett par gånger under tiden. Men både Derma och Mac måste jag ha, så det blir det i vilket fall som helst.

So long

Bloggygirl

Topshop & Zara

Halloj... igår var jag och syrran på Fields och snoka lite. Jag fyndade några plagg....


Zara                        Zara                       Topshop                Topshop

.... och några assar...


Topshop                           Pieces

Som ni kanske märker har jag lite dille på blått at the moment. Första plagget, Karl den tolvte-kavajen, är figursydd, syns dock inte på bilden. När man stänger jackan får man jättefin siluett. Den har superfin skärning på baksidan. Nästa kavaj är en klassisk modell, den är blå, syns dock ej på bilden. Jag tror bilden blev så ljus eftersom kavajen är blank och det har nog reflekterats när jag tog fotot. Jeansen är jag helt hooked på. Färgen är riktigt riktigt najz. De är höga i midjan, slim och har dragkedja vid foten. Sen hittade jag bodyklänningen med trekvartärm och ballerinaurringning. Finns i flera olika färger på Topshop. Kan användas både som top och klänning, både till leggings, jeans och whatever. Väskan från topshop var också ett klipp. Jättegullig, har reglerbar rem, så den kan göras lång och man kan ha den "över huvudet, på den andra axeln" if you see what I mean. Diademet från Pieces kunde jag bara inte låta bli att köpa. Jag älskar diadem med stora rosetter.

Karl den tolvte-kavajen kostade 100 dkk på rea!
Basickavajen 99 dkk.
Jeansen 150 dkk.
Bodyklänningen 179 dkk.
Väskan 89 dkk.
Diademet 80 dkk.

Så ni ser man kan fortfarande fynda på rean. Det enda som inte var på rea var klänningen och diademet, men de var så billiga ändå.

So long my friends

Bloggygirl 

Nytt stuff

Häromdagen hittade jag denna fina topp/korsett på HM på Strøget.... på rea - 70 %, den kostade mig 75 DKK. Ett klipp måste jag säga.


Så här nära löning blir alltid mina shoppingrundor lite fattiga, om det överhuvudtaget blir några. Mitt motto är, trots att jag gör allt för att undvika det, hellre en dag som krösus och resten av månaden som en kyrkråtta än en hel månad som medelmåtta..... Ingen Shakespeare här inte men ni fattar i a f vad jag menar. Det här var vad som låg i mina påsar efter ett par timmar i stan.....

Nagellackremover från Apoteket, handkräm och ett nytt nagellack,
Isadora dazzling diamonds no 620, från Åhléns. Sist men inte minst
mina favvoskor från i somras (då hade jag i guld), hittade jag på
Håkansson för halva priset, så jag tänkte "what the heck...".

Nu ska jag kolla på veckans Desperate Housewives & Brothers & Sisters. Jag kommer att blogga lite om det i kväll på min nya blogg BLOGGYGIRLS TV-SERIER. Ja, ni hörde rätt, jag har startat en ny blogg som bara kommer att handla om tv-serier, speciellt mina favvos.

Xo Xo

BLOGGYGIRL

Söndag


Freddy

I dag har syrran och hennes sambo varit i stan och lämnat lille Freddy, hennes hund, till pappa som ska passa honom när de åker till Österrike för att åka skidor. Så det blev lite kaffe, lite chitchat och lite annat också. Sen har man tvättat och lagat pannkakor till kvällsmat.... yumma.

Nu är det Law and Order på trean. Det é hyfsat underhållande....

Varje kväll på nån kanal... trean, femman, 4+, sexan och nian tror jag

Nä gott folk nu ska jag lägga undan laptopen en gång för alla här i kväll, kolla klart på tvn, duscha och förhoppningsvis sussa tidigt i kväll. Sov gott och sweet dreams....

//Bloggygirl


Liza Marklund



Jag är lite less på hela cirkusen kring Liza Marklund angående sanningshalten i böckerna Gömda och Asyl. Såg precis en intervju med henne i tv4. Tycker hon klarade det bra.... hon gav verkligen svar på tal. Jag tror att journalisten Monica Antonsson egentligen är svartsjuk eller nåt, eftersom hon startade hela denna grejen. Hon hade kanske skrivkramp eller nåt och kom inte på nåt annat att skriva om. Jag sträckläste både Gömda och Asyl och tycker fortfarande att de är skitbra. För mig spelar sanningshalten inte så stor roll, Marklund är en bra författare.

Kvinnojourerna rasar och säger att detta kan skada deras arbete. Hade Antonsson haft rent mjöl i påsen skulle hon kanske ha tänkt på detta innan hon drog i gång något. Alltså kan det konstateras att Antonsson hade en egen agenda. Marklund kan inte ställas till svars för detta och jag hoppas verkligen att häxjakten på henne slutar snart och att hon får upprättelse. 

Det stör mig dessutom att mannen med de svarta ögonen, Mias misshandlande man i böckerna, får så mycket publicitet och sympati helt plötsligt, trots att det finns dokumentation i form av tingsrättsdomar, att han verkligen har misshandlat Mia. Varför ger han sig till känna nu? Känner han igen sig i böckerna nu helt plötsligt? Om han nu är Mias ex, borde han ha känt igen sig redan då, och om han var så oskyldig kunde han ha gått till tv och tidningar redan då.... Men det gjorde han inte. Vidare stör det mig att journalisterna inte ifrågasätter honom utan vinklar frågorna på ett sätt som om han är något sorts offer, "det är så synd om honom, han har blivit utpekad osv".

Oavsett sanningshalten i böckerna får vi ju inte glömma varför Marklund skrev dessa historier. Det var i en tid då kvinnomisshandel inte fick nog uppmärksamhet och böckerna ledde till att detta förändrades. Nä hela detta mediedrevet är sjukt. När ska folk själva börja fundera kring den information vi får från media och inte hoppa på första bästa våg.

All heder åt Marklund och ut med svartsjuka loosers som Antonsson.

//Bloggygirl

God Natt


Man kan ju undra varför jag sitter här och skriver i bloggen klockan två på natten när man ska upp och jobba i morgon. Jag har inte sömnproblem, tvärtom, jag kan somna överallt och när som helst. I går kväll upptäckte jag att jag hade missat Americas Next Top Model. So what, tänker säkert många och jag kan inte annat än att hålla med. Hur som helst fick jag för mig att jag absolut skulle se avsnittet jag hade missat och såg det på nätet. När jag väl sett ena avsnittet skulle jag bara se nästa osv osv. Nu har jag sett t o m avsnitt tio och måste bara gå och lägga mig. Så jag får hålla till godo till i morgon och se de tre resterande avsnitten då.


Jag och Jenny, topmodels and divas extraordinaires.... haha...

Om ni inte orkar följa med i Topmodel får ni nöja er med mig och Jenny när vi posar för fullt hemma hos henne... What a sight hahahaha. Ha' en riktigt god natt och sweet dreams.

//Bloggygirl


90210 & Gossip girl


Adrianna (Jessica Lowndes) och Naomi (AnnaLynne McCord)

Satt och kolla på 90210 innan i dag. Jag blir så sotis... där ligger de och glassar, värmebölja och allt. Och vad har vi här.... jäklet suspekt väder... skum dimma och duggregn hmmm. I dagens avsnitt låg de på playan i värsta harem stil... det såg så najz ut.


Kelly (Jennie Garth), Brenda (Shannen Doherty) och Donna (Tori Spelling)

Skitkul att Kelly och Brenda, speciellt Brenda, é back on track. Nu ryktas det dessutom att Tori Spelling ska gästspela.... Looking forward to that.


Josh Henderson, som många kanske känner igen från
Desperate Housewives, har börjat röra om i grytan, som
Sean
....

I går tittade jag också på det senaste avsnittet av Gossip girl. Det är ganska spännande nu. Många intriger pågår. Största frågan av alla är dock, när blir Blair & Chuck tillsammans??? Tröttnar snart på allt trevande....


Mina favoriter Blair (Leighton Meester) och Chuck (Ed Westwick).
Dessutom är jag såld på Blairs outfit... classy, classy, classy.

Så här fina är de tillsammans.....


Bli nu tillsammans för fasen.....

É det någon som börjar gå mig på nerverna så är det Jenny (Taylor Momsen). Hon lyssnar inte på någon, kör bara sitt eget race och är en liten oförskämd snorunge. Nä Jenny, nu får det vara nog. Och håll för tusan tassarna borta från Nate Archibald (Chace Crawford)!!! Förresten, vad har hänt med Nate? Tycker inte hans roll är så framträdande mer.... De sista två - tre avsnitten har han knappt varit med överhuvudtaget. Nä nu tycker jag att det är dax att skriva lite intriger om honom igen.


Jenny och Nate

Men vad kommer egentligen att hända mellan Serena (Blake Lively) och Dan (Penn Badgley)? Kommer de att satsa på sitt relationship trots att deras föräldrar é in love och att de uppenbarligen delar ett syskon... hmmm vem vet... den som tittar får väl se.

Sen é jag lite nyfiken på Serenas mamma Lily (Kelly Rutherford), ska hon satsa på Rufus (Matthew Settle) eller inte, eller kommer hon att gifta sig med ytterligare en miljonär?? Kul också att se henne igen. Melrose Place har precis börjat gå på trean. En av få serier som inte repriserats tusen gånger.

Men cliffhangern från förra avsnittet måste ändå vara Chucks lömske farbror som lurade honom att göra bort sig inför styrelsen, svika Blair och bli av med aktiemajoriteten på Bass Industries... Hur ska han komma tillbaka? Det blir spännande, jag tror han klarar det men inte hur lätt som helst. Han lär behöva Blairs schemande big time....


Serena, Dan, Jack Bass (Desmond Harrington) och
Lily

XOXO Bloggygirl

Elie Saab


Vackert..... signerat Elie Saab

Jag tänkte infa lite om min nya favoritdesigner Elie Saab. Född i Libanon och självlärd, numera verksam i Paris. Många kommer kanske i håg Halle Berry då hon vann på Oscarsgalan 2002.....



Klänningen blev mycket omtalad och var ES stora genombrott. Hardcore modefreaks vet redan allt om honom och hur stor han är, men för alla er som inte känner till honom vill jag visa lite bilder från hans Prêt-à-porter för våren/sommaren 2009.


Mycket puffärmar och fokus på hals... i like....


Slitsen é tillbaka....


Många av klänningarna var korta men med ett långt släp bakom. Sist jag såg det var Stephanie Seymour i Guns n' rosesvideon November Rain på 90-talet. Kul... Minns att jag tyckte Seymours brudklänning var något av det finaste jag sett hahaha....



Några andra favoriter från visningen....



XOXO Bloggygirl


Tv-kväll m m

Ja ha... jag skulle ju sticka till stan... tror ni inte att bilen inte startade, typiskt. Min cykel funkar heller inte så tyvärr blev det bussen. Jag hatar verkligen att ta bussen. En sträcka som tar fem minuter med bil tar alltså nästan 30 min med buss. Anyway, jag hoppade på bussen och kände genast en konstig stank. Det var som om jag inte kunde få luft, unket och jävlet... Efter ett tag kom det en pyrande lukt, det stack lixom i näsan.... då upptäckte jag, gubben bakom mig stank urin. Fräscht va'!!! Nä fy fasen inte fler bussar för min del inom det närmaste.


Vacker syn va'.....

Efter en stund i kylan i stan och allt vad det innebär var det dax att dra sig hemåt.... Väl hemma blev jag sugen på lite snabbmackisar och fiskpinnar. Har inte käkat det på ett tag. Var en sväng på Citygross på Rocent i går med Jasna och shoppade lite food, bl a Kungsörnens snabbmakaroner och Findus fiskpinnar. Fiskpinnarna måste vara Findus... jag tycker alla andra fiskpinnar är suspekta, paneringen trillar av och de blir ofta inte ens gyllenbruna. De blir sådär slaskiga och unkna.


Findus fiskpinnar - originalet -


Kungsörnens snabbmackisar... yummi...

Fiskpinnar och mackisar i all ära men är det något som jag är kräsen med så är det ketchup. Enligt mig finns det bara en ketchup och det är............. (trumslag...)


Cool reklam

Gott var det i a f med litta föda. Nu é det då dax för en liten tv-kväll. Vem såg egentligen på Guldbaggegalan kl 20 med oglamorösa svenska kändisar när man kunde se Cesar Milan hjälpa hundägare på 4+?? Nu é ju Lipstick Jungle i full gång... för tidigt att säga något... men det kan nog bli en helt ok serie. Senare blir det dax för senaste Desperate Housewivesavsnittet. Tyvärr blir det inget Bro's & Sis's, kunde hitta nåt på nätet, wonder why....



Ha' en riktigt trevlig kväll alla bloggisar därute//Bloggygirl

Halloj

Va' najz att vara ledig. Jag har hållt på sedan i går med min djävla header. Jag gör exakt som Designa din blogg skriver, ändå kommer min bild inte in... Nä nu pallar jag inte mer... får återgå till det senare igen. Nu tänkte jag kolla lite på Glamour och sen duscha och kanske sticka till stan och kolla läget eller nåt. So long. //Bloggygirl.
 


Fula glasögon

Jag é, och har varit det länge, så jävla trött på alla "coolnördbrillor" typ dessa...

Jag hatar faktiskt dem. Inte i min vildaste fantasi kan jag förstå hur man kan sätta på sig dessa. Att man verkligen vill bli fulare än vad man egentligen är. Det é helt makalöst, de är ju för fan groteska.... Ofta är det tjejer som redan är fula, för det är inte ofta man ser en snygg tjej med dessa sjuka brillor, och så skämtar de bort det med brillorna. Som om man vill dölja sig, och hoppas att ingen ser hur man egentligen ser ut. Det måste vara så... varför skulle man annars vilja spöka ut sig på detta vis. Så till alla som går med dessa: släng ut dem, ni ser mycket bättre ut utan. För övrigt vill jag bara säga att om ni inte har dålig syn behöver ni inte gå runt med brillor överhuvudtaget. Hur löjligt som helst....

//Bloggygirl

God Gucci morgon

Här kommer några favoriter från Gucci S/S 2009....


.... och här några från cruisekollektionen...


... och min favorit, också från Cruise 2009...


Ha' en super söndag. XOXO Bloggygirl


Röda klänningar...

Anna är på jakt efter en röd klänning.... Så jag sa att jag skulle hålla ögonen öppna. I dag på lunchen kollade jag butikerna på Købmagergade (sidogata till Strøget, också gågata/shoppinggata). Det é inte konstigt att Anna inte har hittat något. Det finns faktiskt inte så mycket rött just nu, i a f inte här i Öresundsregionen. En tendens jag märkte av var att de flesta butikerna hade kanske en modell i röd, för att liksom hålla fast i kunder som gillar rött, annars nada. Hur som helst, det var svårt att hitta något, men långt om länge hittade jag dock några röda dresses. Jag hade glömt min kamera så jag fick fota med mobilen, därav lite kassa bilder så endast favoriterna kommer med på bild i dag.
              
Detta var den finaste. Satt som en smäck (.... som
idol-Laila brukar säga), i a f på mig. Kameran gör den
dock inte rättvisa, den är riktigt riktigt najz.

En liten ickeröd bonus.....

En supersöt top med en massa gulligull runt armar
och hals.... 

Nu ska jag dra mig tebax.... soffan, tv o s v hahaha..... i morgon väntar åter en dag med reasugna kunder. Men sen, efter i morgon é jag ledig i dagarna fyra. Det ska bli så skööööönt. Bara ligga så länge jag har lust på morgonen, utan väckarklocka, snooze och andra stressmoment. Vi ses & hörs//Bloggygirl

Topshop

Halloj... I dag har jag och Miriam varit på Topshop och snokat. I Köpenhamn finns tre topshop i samma område och det é ganska bra för att de har olika sortiment. Ett tips till Topshopomaner i Öresundsområdet är att, om man har möjlighet, kolla Köpenhamn, Nova Lund och www.topshop.com innan man handlar. Vissa saker är på rea det ena stället och på normalpris det andra. Om en av butikerna inte har fler av ett speciellt plagg, har ofta en av de andra det.

Jag blev kär i dessa söta spetspumpsen som jag såg i Köpenhamn för 799 dkk....


När jag kom hem kollade jag nätet, och där var de, på rea, 10 pund! Najz.




Denna kavajen tycker jag bara är så fiiiin... 10 pund på rea.




Min favvotröja som jag har i blå, finns nu också i lila och i svart



Skitsnygga ben får man i dessa supercoola platoos




Nä nu ska jag dra mig tebax, kolla lite på tv och bara slappa. Hoppas det kommer nåt vettigt på tv, börjar bli trött på alla djäkla repriser.... So long.....

Bloggygirl






 


Dansk-svenskarna – krisens storvinnare

Har nyss läst en artikel i Metro och vill bara infa alla som tänker söka jobb eller kanske redan ska på intervju i Danmark. Anders Olshov, VD på Öresundsinstitutet, säger i intervjun följande:  - Det finns en risk att arbetsgivaren utgår från dagens kurs och säger att lönen är mer än vad du skulle tjäna i Sverige. Jag tycker att man ska klara av en sänkning med 15 procent och ändå ha en bra lön.

Hans resonemang är så fel.... det är den marknadsmässiga lönen du ska ha. Vad svenska kronan är, har varit och kommer att vara ska inte spela någon roll för arbetsgivaren när han sätter din lön, tänk på det för guds skull, annars kan du bli blåst. Om den marknadsmässiga lönen är t ex 20 000 dkk så ska du ju få det oavsett vad den svenska kronan är värd, eller hur. 

Det är lätt som svensk att tycka wow hundra kronor i timmen (ca 140 sek just nu)... då ska ni bara veta att det är vad en 18-åring utan vidare erfarenhet får hos oss. Så kolla upp lönerna innan ni går på intervju... Nu arbetar jag inom handel och tycker inte att man borde gå under 18 000 dkk/månad heltid. I a f inte om du är över 25 år och har viss erfarenhet.

Vill ni ha råd och tips om att arbeta i Danmark, skriv gärna. Jag har jobbat i Danmark sedan 2004 och känner den danska arbetsmarknaden ganska väl, i a f handelssektorn. Lycka till//Bloggygirl     

Dermalogica

Hejsan svejsan därute. I kväll har jag lite qualitytime med mig själv. Ska göra en miniansiktsbehandling.... peeling, mask m m. När jag ändå skriver vill jag slå ett slag för Dermalogicas produkter... Jag har provat det mesta i hudvårdväg och det menar jag verkligen... allt från från märken som Clearasil och Loréal via Lancôme och Clinique och liknande till salongmärken som Excuviance, Décleor och Bioline. Jag måste dock säga att Dermalogica slår allt. Excuviance är också riktigt bra, men enligt min hudterapeut och tillika BFF Ylva, innehåller deras produkter överdrivet mycket syra och det sliter onödigt mycket på huden. Har man kommit upp i åren och börjat få rynkor kan det dock vara värt det.

Hur som helst, för att återgå till Dermalogica... Jag har mycket torr och känslig hud och blir uttorkad av det mesta. Skin smoothing ansiktskrämen har hjälp mig jättemycket. Jag har också alltid haft svårt att hitta bra eye make up removers. Antingen kladdar det så mycket så jag får en hinna på ögat och ser suddigt i en halvtimme eller så kliar och svider de i ögonen och i vissa fall så fungerar de helt enkelt inte. Dermas soothing eye make-up remover é bara genialisk.... jag märker ingenting alls i ögonen, dessutom luktar den så gott.

Ni kanske också har upptäckt att man många gånger har sminkrester kvar när man kommer till ansiktsvattnet., padzen é fortfarande skitig (fräscht va' ) ... alltså fast man har använt cleanser... Där har Dermalogica en produkt som heter Precleanse, som man använder innan själva cleansern. Det är också en av mina favvos. Sista produkten ur deras sortiment jag bara måste nämna är peelern daily microfoliant. Den fungerar på alla hudtyper och kan användas varje dag. Jag kan bara varmt rekommendera den.

Mitt tips är att gå och göra en dermalogica ansiktbehandling. Då gör terapeuten en facemapping. Du får reda på din hudtyp och allt och får lite prover. Då behöver man inte investera hur mycket som helst utan kan prova sig fram lite. Du kan också köpa ett startkit, det är inte så superdyrt//Bloggygirl




Köpenhamn.... and back again....

Ja då är man hemma igen efter ett par dagar och movienights hos Melina i Köpenhamn. Det var ganska mycket att göra @ work i lördags....


.... dock inte hela tiden (.... som tur é hahaha).

Hur som helst, efter jobb hämtade Meli mig och vi diskuterade lite fram o tebax om vad vi skulle hitta på. Det slutade med att vi inte pallade göra vid oss, så det blev movienight. Vi stack till Blockbuster och hyrde lite filmer. Det blev lite blandad kompott, dels den "nya" Indiana Jones dels två andra som jag knappt kommer i håg vad de heter. De var lite crazy.... nu kom jag i håg den ena, den heter Hero Wanted med bl a Cuba Gooding Jr & Ray Liotta. Den é inte dålig men det é bara en sån weird film. Det handlar om Liam (Cuba) som i början av filmen räddar en flicka ur en brinnande bil och blir hjälte. När han blir lite hooked på en tjej som jobbar i en bank får han en flipp och iscensätter ett rån, för att spela hjälte och impa på tjejen. Hur som helst går det snett och en av killarna som har hjälpt honom med rånet råkar skjuta tjejen. Då börjar Liam att hämnas. Först genom att döda han som sköt tjejen och senare allihopa. Ray Liotta spelar polis (... just love Ray, han é så go' i Heartbreakers och svinigt bra i Maffiabröder). Haha den var lite sjuk.

Dagen efter skulle jag ut till min morsa och hämta något (hon bor i Köpenhamn, inte så långt från Melina), så vi körde dit. Sen stack vi ut på shopping spree i Glostrupcenteret. Inte för att det finns så många flashiga butiker precis men det var öppet (I Danmark är allt stängt på söndagar) och nära, och ett och annat kan man alltid hitta. Jag hoppade t ex långt om länge på 80-talståget och investerade i ett par stone washed jeans hahaha.... Sen hittade jag en najz väska, en sån man kan ha under armen när man går ut.... Har redan några men de är så små så man får aldrig plats med ett skit. Denna var perfekt.

   

Jag skulle egentligen ha stuckit hem i går men sen när vi skulle lämna tebax filmerna fick vi för oss att hyra ett nytt gäng. Sagt o gjort. Meli svängde ihop en iransk röra d v s ris, kött och kryddor. Det var helt ok. Vi hade kämpat med liv o lust för att hitta några normala movies. Alltså inga med konstiga grejer och overkliga miljöer. Jag tycker det é så drygt. Jag gillar mest filmer som övertygar, alltså som är nåt så närt verklighetstrogna. För utflippat blir ba' för mycke'... Hur som helst vi hyrde Transamerica (med Felicity Huffman som spelar Lynette i Desperate Housewives). Den va' ganska bra. Jag har velat se den eftersom när den kom ut skrev alla "experter" Oooo den é så bra och Felicity gör en kanon roll  osv osv. Sen såg vi Mystic River med Sean Penn, Tim Robbins och Kevin Bacon. Det var Meli som tjatade... den é så bra, du måste se den..... Ok den var bra. Jag gillar deckare o sånt och det var lite sånt över den, inkl en massa annat. Pricken över i'et var den sista vi såg Mini's First Time med Alec Baldwin, Nikki Reed (småroller bl a OC) och Luke Wilson (har varit med i mycket, men jag minns honom bäst som Emmett i Legally Blonde). Den var också lite sjuk. Mini (Nikki) inleder ett förhållande med sin styvpappa (Alec) och sen ska de röja hennes morsa ur vägen. Man stör sig bara så mycket på Mini hela filmen igenom... och att alla é så blåsta att de inte genomskådar henne.


Så här najz ser vi ut när vi é in action framför tv'n.... not....

Anyway nu é man hemma igen och har funnit sig tillrätta framför datan hihi... Nu ska jag röja lite i lgh och kanske laga litta föda. Sen ska jag se på Brothers and Sisters och Desperate Housewives... juhu nya avsnitt. Å-kommer eventuellt med ett litet recap. See ya'.... Bloggygirl


Zoegas

God morgon mina vänner. Nu sitter man här med sitt morgonkaffe igen. I dag med Rachael Ray i bakgrunden. Kaffet ska så klart vara Zoegas skånerost hihi. I kväll stannar jag i Köpenhamn. Ska träffa Meli. Vet fortfarande inte om det blir movienight eller utekväll. Man får väl gardera sig och ta med lite av varje. Kramiz Bloggygirl.




                                                                                         

Rosti - Magretheskålar

Nu é jag tebax efter en låååång dag... Som sagt hade vi reastart i dag med allt vad det innebär. Självklart mycket att göra men det é bara kul med lite action. Jag fick två Rosti Magretheskålar i julklapp. Tyvärr var de vita och jag ville ha krämfärgade. I dag på lunchen stack jag in på Illum (jag jobbar i Köpenhamn), där min mamma hade köpt dem. Självklart hade de inte kräm. Säljaren hänvisade mig till Illums bolighus. Jag stack dit och hittade 3 liters skålen och tog den. Efter jobb stack jag in på Magasin för att leta vidare. Jag fick en 3 liters och en 4 liters i julklapp. Jag är lite osäker... nu när jag tänker efter kanske 4 liters skålen var en Victoriaskål hmmm. Hur eller hur så hade Magasin krämfärgade men det var nästan utsålt. Men jag fick i a f tag i en 2 liters och en 1,5 liters.



Så här ser de ut... fina va´... jag vet de ser vita ut men det är di icke.

Magretheskålarna är absolut det bästa man kan få i bunkeväg. Dansk design när den är som bäst. Mina föräldrar, hör och häpna, har fortfarande en som de köpte på 70-talet... Annat än plastskräpet som säljs på ÖB. Inte för att snacka skit om ÖB men jag har faktiskt några därifrån som vid detta laget är helt kaputta. Söndersmälta och skrangliga. Ja ja thats life.

Nä mina vänner nu har jag en massa saker på G..... ska ringa runt lite till mina palz och fixa o dona lite. I morgon ska jag worka igen.

Vi ses o hörs

Bloggygirl

God morgon

Halloj... här sitter jag nu med mitt morgonkaffe och tittar lite halvt som halvt på Just shoot me och undrar vad som hände med mitt inlägg i går kväll. Jag skrev ett litet god natt inlägg som uppenbarligen inte lagts ut och jag vet inte varför...

Nu ska jag snart försöka pallra mig in i duschen och så smått sticka till jobb. Hade mycket hellre legat kvar och sussat nån timme till. Men nej jag får inte lägga mig igen... måste hålla mig vaken.... I dag har vi reastart så det kommer nog hända en hel del.

Kramiz

Bloggygirl

God Natt

Nä nu börjar jag bli töttig här. Har suttit nu, hur länge som helst, och provat att fixa en header men icke... bilden kommer bara inte upp. Nä nu skiter vi i det och tar en break.


Jag stack ju till Maxi för att byta min Mamma mia. De hade såklart inte fler. Men jag fick iaf mina cash tebax, så jag får väl få tag i den nån annanstans. Nu längtar jag bara tills mina serier startar igen... Undrar vad som händer med Blair & Chuck.... har varit inne o tjuvläst lite (www.cwtv.com/shows/gossip-girl/episodes). Får väl hålla till godo tills på måndag. På söndag börjar både Desperate och Brothers and sisters, så där är massor att se fram emot trots att julahelgen närmar sig sitt slut...

Apropå att helgerna lackar mot sitt slut. I morgon ska jag worka igen. Fy fasiken... nu har man vant sig att kunna sussa ut på morgonen. Jag ska upp i ottan d v s vid sjusnåret men jag kommer nog att ligga o snooza till kl åtta. Så brukar det bli. Men när man väl har kommit till jobb så är det ok...

Nä nu ska jag dra mig tillbaka... kolla lite på tv. Hoppas verkligen där é nåt annat än Navy CIS, jag é djävlet trött på det. Ha det gott mina vänner. Vi höres i morgon. Kramiz.


Nyårsdag........

... Som framgår av bilderna nedan har man i a f ingen hangover 2 day och det é ju najz. Nu ska jag asa mig in i plurret och vakna litta till livs. Tänkte sticka iväg till ICA Maxi och byta min Mamma mia dvd. Fick den som mandelgåva (det var jag själv som köpte den hehehe), ljudet strular i början av filmen. Förresten till alla er som INTE har sett den: SE DEN A.S.A.P..... den é så djävla bra...



See you in a bit, maybe 2night. Ha' det så länge. Gott Nytt År än en gång.

Nyår i Malmö


.... tills jag och Ylva äntrade Hipp och upptäckte att vi var omringade av
askalasa lantisar och schlagermusic... hmmm najz nyår

Nyår i Malmö


....raketerna flödade och humöret var på topp....

Nyår i Malmö


Allt började bra... Minisquare i Malmö, även kallat Lilla torg....

Välkommen till min nya blogg!

Har nyss startat denna blogg. Återkommer när jag har satt mig in i allt här på sidan. Verkar litta rörigt. Kramiz alla och gott nytt år.


RSS 2.0